petak, 12. veljače 2016.

TOKSINI KOJI SE NALAZE U VAŠIM ĆELIJAMA DONOSE VAM MASTI I OTEČENOST.EVO KAKO DA IH SE RIJEŠITE!


Nažalost, svi mi živimo u toksičan okoliš, stalno izloženi hemijskim-laden hrane. Stoga, toksičnost je gotovo nemoguće izbjeći, što znači da je naš probavni sistem i jetra lako mogu postati preopterećeni. Svi smo se tako da stalno i prirodno ukloniti toksine iz organizma.

Toksini mogu se podijeliti u dvije kategorije: rastvorljiv u vodi i mastima. Rastvorljivi u vodi toksini se lako isprati iz tijela putem krvi i bubrega.

S druge strane, toksini rastvorljivi u mastima su veći izazov biti eliminirana. Međutim, ljudsko tijelo je dizajniran za kontinuirano i prirodno uklonite toksine. Ovi toksini masti topiv uključuju pesticide, konzervanse, aditive hrane, teških metala, zagađivača, plastike i drugih ekoloških hemikalija. Oni moraju postati rastvorljivi u vodi, kako bi se tijelo biti u mogućnosti da ih u potpunosti eliminirati.

Jetra je ključna u ovom procesu. Ipak, ako je funkcija probavnog i detox puteva funkcioniše optimalno, situacija pogoršava. Naime, ovih otrova pronaći svoj put iz jetre u krvi, masne ćelije, i mozak, gdje se može pohraniti godinama.

Smatra se, međutim, da se u slučaju uravnotežene probave, nivo stresa i detoksikaciju puteve, skladištenje tih štetnih toksina i kemikalija u našim tijelima može biti spriječena.

Da budemo precizniji, kada smo svari obrok, hranljive i toksičnih masti se mešaju kroz želudac u tanko crijevo, gdje ih žuči izlučuju iz jetre i žučne kese emulziju. Postoje milioni malih resica i lacteals u tankom crijevu, koji su mali prst-kao što je “trava” ili sluz membrana.

Oni pomesti crijeva i pomažu apsorpciju hranjivih masti i poslati toksične masnoće na jetri za obradu. Ako je ovo detoksikaciju put oštećen, tijelo neće ukloniti toksične masnoće, ali će ih čuvati umjesto.

Osim toga, na samom početku limfnog sistema organizma se zove Gut Associated Limfna tkiva (GALT), a okružuje cijelu trakta. To je tu, u stvari, da lacteals pomažu apsorbirati i obraditi i nutritivne i toksičnih masti.

Izuzetno je važno da ¼ inča na unutrašnje strane probavnog trakta ima onih resica i lacteals dobro funkcionira. Također, ¼ inča na izvan stomak (a to je da limfna tkiva) ne smije biti zagušena.

Zatim, limfni sistem oko stomaka će donijeti sve apsorbira masti natrag u jetru, koja će koristiti dobre masti kako bi holesterola, stanične membrane, hormona, moždane ćelije i kože. Jetra ih obrađuje i označava ih za eliminaciju. U slučaju prometnoj limfnog sistema, ovaj prirodni proces pomoću dobrih masti i eliminacije loših masti može biti ozbiljno ugroženo.

U nastavku su simptomi prometnoj GALT utiču na limfni sistem:

nadutost
Dojke oteklina i nježnost u toku menstrualnog ciklusa
Holding dodatna težina oko stomaka
preosjetljivost
iritaciju kože ili svrbež
zajednički krutost
Otečene ruke i noge
eliminacija zabrinutost
povremene glavobolje
Crevne resice (trava nalik sluz membrana) mogu biti oštećeni brojni faktori, kao što su ishrana i stres, koji mogu ugroziti funkciju crijeva.

Crevne resice može čak i osuši u slučaju prekomjernog stresa, i dovesti do povremenih zatvor. Istorija zatvor može isušiti ove resice i prisiliti ih da proizvode reaktivne sluz.

Kada je sluz je preterana, i stolice mogla pojaviti normalno (1-3 redovno stolicu dnevno), ali i dalje može biti nadut, nezdrave ili nošenje dodatne trbuh težine.

Ako je sluz je još pretjerane, na stolice mogu postati češće, gubitnik i proljev nalik. Ipak, imajte na umu da u slučaju sluzi u stolici, trebalo bi odmah rješavanje problema. To znači da se resice postaju zagušeni i zaglibi u višak sluzi.

U ovom slučaju, proces nego što se razbije otrova blokira isporuku dobrih masti, izlučivanje toksičnih masti, normalan imuni odgovor, i zdravlje crijevnih kože. Normalno, neutralizaciju toksina apsorbira u limfne obavlja imuni-povećanje bijelih krvnih stanica u više od 500+ limfnih čvorova u limfni sistem.

Ipak, ako je sluz prevelika, ne može se dogoditi i toksini su usmjerene natrag u jetru.

U cilju sprečavanja toksina iz nepouzdan natrag u jetru, treba ostvariti delikatan balans sluz membrana u trakta, oni ne bi trebalo biti previše suho ili previše vlažno. Crevne resice može biti ugrožena od strane nekih drugih faktora, uključujući stres, brige, prerađene hrane, kava, bezalkoholna pića, prehrambene aditive, i hiperaciditet.

Osim toga, optimalna žuči toka iz jetre je izuzetno važno za naše zdravlje, kao žuč gobbles se masti i djeluje kao veliki imuni sistem Odgovori u probavnom traktu.

To će dograbiti se teških metala, paraziti, pesticidi, loših bakterija, i brojne druge kemikalije koje mogu naškoditi našem tijelu. U slučaju dovoljno vlakana u ishrani, i teško opterećenih žuči će biti odvedeni u toalet.

Naprotiv, ako je dijeta je manjkav u vlaknima, do 94% od žučnih biva reapsorbuje natrag u jetru da se reciklira, zajedno sa svojim toksinima. Stoga, jetra može postati preopterećeni jer se ne očekuje povratak ovih toksičnih masnih ćelija.

Shodno tome, jetra može postati zagušeni vremenom i žuči može pretvoriti debljine i blatan, što je teže slomiti toksine masti topiv, jer će biti u mogućnosti da amortizuju stomaku kiseline koje počinju za ulazak u tankom crijevu.

Kiselina iritira resice, i dovodi do proizvodnje više kongestivnog, reaktivne sluz. To također može blokirati protok pankreasa enzima u tankom crijevu, a od pankreas dijeli holedohusu sa žuči, i kada je protok je blokiran ili spor, proces varenja može biti ugrožena.

Zagušenja jetre

U slučaju zagušenja od žučnih cijevi u jetri sa debelim žuči i toksina, jetra gura toksina mastima topiv u krvotok, i oni naći svoj put u masne ćelije gdje se mogu pohraniti dugi niz godina, vodeći do degeneracije i oksidacije (slobodnih radikala).

Svi dijelovi tijela, uključujući mozak, može biti meta tih toksina. To je sve češća za toksine da postane neurotoksini i depozita u masnim tkivima mozga, uzrokujući kognitivnih problema i niz zdravstvenih neravnoteže.

Eliminirati masti da odbacite Otrovi

Jedan od glavnih fokusa u Ayurveda je uvjeriti tijelo da se spali masti, a ne primarno za mršavljenje. Naime, metabolizam masti je detoksikaciju gorivo tijela i to je bitno za ispiranje ovih masnih ćelija kako bi se uklonili toksine. Čim nervni sistem može funkcionirati bez stresa, tijelo će prirodno spali masti.

Dakle, možete spali višak masnoće na više načina, ali važno je da se uključe neke velike promjene u vaš životni stil. Bu je važno da nauči da integritet sistema za varenje, limfni i žuči protok je najvažniji faktor u procesu sagorevanje masti i detoksikaciju.

Nemogućnost da apsorbuju dobrih masti i hrane Alergije

S vremena na vrijeme, ne može se razbiti i apsorbirati dobre masti od resica i limfe oko creva su zagušena. Kao rezultat toga, mnogi od nas su dijagnosticiran pšenica, mliječni proizvodi i soje alergije. Naime, ove namirnice su teške, teže probaviti, i da su visoke sluz-sadržaj hrane.

Gluten mogu iritirati zid creva i stimulirati proizvodnju još više reaktivnih sluz ako već postoji prekomjerne sluzi u crevima, a gluten nije pravilno oborio u želucu i gornjem tankog crijeva.

Dakle, to može ozbiljno ugroziti sposobnost zida creva da djeluje kao zdravstvena barijera za tijelo. To ne znači da teško da bi se smanjila ili čak eliminirati ove namirnice za neko vrijeme, ali to je vrlo teško potpuno eliminisati pšenice i mliječnih proizvoda za ostatak svog života.

zaključak

Ako imate povremene opstipacije ili labave stolice, pogledajte sluz u stolici, to može biti simptom da je vaš detoksikaciju i asimilacije putevi su ugrožena, tako da ćete morati da izbjeći određenih namirnica, ili jesti određene namirnice za održavanje redovne eliminacije.

Osim toga, ako mislite da je teške ili velike sadržaja masti obrok samo sjedi u vašem želucu ili ti je muka ili iskustvo bol nakon toga obroka, to je znak da je vaš žuč tok je ugrožena, a vi se vjerojatno čuvanje toksičnih masti.

Stoga, kako bi se ova pitanja, morate slijediti određena pravila i prihvatiti određene prijedloge kako bi se pomoglo svoj borbeni sistem tijela ovih štetnih utjecaja.

Ayurveda smatra da je potrebno da podrže zdravlje kože intestinalnog trakta, isperite limfne, i de-stagniraju žuči i jetre u slučaju ove vrste problema. Postoji mnogo predložio načine da pomogne svoje tijelo i očistiti ga od toksina i drugih štetnih kemikalija koje su stalno izloženi.

Naime, postoje određene namirnice koje su izuzetno korisni u čišćenje jetre i vratiti njegovu ispravnost, uključujući i češnjak, grejp, repa, mrkva, zeleni čaj, zeleno lisnato povrće, jabuke, maslinovo ulje, avokado, alternativa žitarice, krstašica povrće, limun , limeta, orasi, kupus i kurkuma.

Ovo je jedan od najefikasnijih načina da očiste vaše jetre i žuči i vratiti njihovo pravilno funkciju:

Jetre i žuči čišćenja recept

Sastojci:

1 veliki grejp, ili 3 limuna
4 kašike Epsom soli
½ Kup djevičansko maslinovo ulje
Sok od jabuke ili jabučna kiselina dodataka (opcionalno)
Uputstva:

Važno je, da jedu što više jabuke, ili piti koliko sok od jabuke kao što možete za 4-5 dana prije tretmana čišćenja. Također, možete uzeti suplemente jabučne kiseline. U posljednjih 2 dana, piti 8 oz soka od jabuke svakih 2-3 sata. Na taj način ćete osigurati uspjeh postupka čišćenja.

Nakon toga, na prvi dan vašeg čišćenja postupka, jesti lagani doručak bez masti. Tako ćete omogućiti žuči u jetri da akumuliraju, vrši pritisak u jetri. Ovaj pritisak će eliminirati više kamenja u jetri.

U 2:00, istog dana, mix 4 žlice Epsom soli u 3 šalice vode, i sipajte mešavinu u tegli. Čuvajte jar u frižider da se ohladi. Nemojte piti ili troši hranu nakon 2 h.
U 6:00, piti 3/4 cup prethodno pripremljene smjese. Njegov ukus može biti neugodan za vas, tako da možete dodati 1/8 žlice u prahu Vitamin C za poboljšanje okusa.
Po 8 sati, popiti još 3/4 cup ove mešavine. Saznajte sve svoje poslove učinjeno, i pripremiti za ispiranje jetre. Izuzetno je važno napomenuti da ne treba ništa nakon radi čišćenja jetre, samo u ležećem položaju i spavanje.
U 9:45 PM, sipati 1/2 šolje maslinovog ulja u posudu. Squeeze čitav grejpfrut u miks, uklanjanje pulpe viljuškom, ili štapiće. Trebalo bi da ima 1/2 do 3/4 čaše soka od grejpfruta pomiješana sa djevičansko maslinovo ulje u teglu. Zatvorite teglu i protresite ga vrlo teško dok je sve tečnost.
U 10 sati, piti ovu mješavinu. Pokušajte da konzumiraju cijeli preparata za 5 minuta.
Nakon ovog, legao u krevet. Položite na desnoj strani, sa svojim desnog koljena se prema bradi za 20 ili tako minuta. Budi miran, i ne kreću na sve, ako je to moguće. Pokušajte da spava.

Sljedećeg jutra, kad se probudite, popijte treću dozu vašeg 3/4 cup Epsom soli, a možete ići ponovo spavati nakon toga. Pijte posljednje doze smeše sa Epsom soli dva sata kasnije. Tek nakon 2 sata da jedete ništa, ali još uvek ne jedu solidan voće. Možete početi sa tečnosti, i kreću polako u voće.

To čišćenje procedura detox je izuzetno efikasan. Zapamtite, vi ste jedini odgovorni za svoje zdravlje, tako pomoći vašem tijelu kada je potrebno!

0 komentari