petak, 12. veljače 2016.

NEVJEROVATAN VITAMIN KOJI ĆE ZAUSTAVITI ĆELIJE RAKA OD UZGOJA.TREBA NAM VIŠE NEGO ŠTO DOKTORI GOVORE


Prema statističkim podacima, novi 1658370 nove dijagnoze raka se očekuje u 2016. godini, samo u Sjedinjenim Državama. Ali to su samo novih slučajeva, a ne predmeta koji su dijagnosticirana prije i dalje postoje. Medicinski vještak može otkrio neke anti-kancerogenih svojstava u određenim vitamina, ali on i dalje ne tvrdi da je otkrio lijek za rak.

Do 70% američke djece i 75% odraslih ne primaju dovoljnu količinu vitamina D. Ovaj vitamin je toliko važan, jer je u stanju da spriječi neke vrste raka, srčanih bolesti i dijabetesa. To poboljšava naše opšte zdravlje i konzumiranje ovog vitamina, pacijent može dodati link koji nedostaje na lijek za rak.

Najveći problem je što većina ljudi ne znaju kako da saznam da li im nedostaje vitamina D. Možete doživjeti neke simptome ako nedostaje vitamina D, ali uvek treba uraditi test krvi u slučaju da su sumnjive . Nedostatak vitamina D manifestira kroz sljedeće simptome:

Depression- vitamin D je vrlo korisno kada je u pitanju depresija ili anksioznost. Studija je pokazala da su učesnici koji su dobili 20.000 i 40.000 IU vitamina D nedeljnika ispoljava manje simptoma depresije u razdoblju od jedne godine od učesnika u placebo grupi. Ova studija je provedena u 2008. i 441 gojaznih muškaraca i žena iz Norveške bili uključeni.
bol u kostima
slabi mišići
Ozbiljna astme, posebno kod dece
Kognitivno oštećenje, naročito kod odraslih
Prekomjerna sweating- se znojite bez ikakvog fizičkog napora ili povišene temperature.
Kronična bol
Mnoge studije ukazuju na sposobnost vitamina D da pomogne u borbi protiv raka, iako to nije naučno dokazano. Tokom studija, žene u menopauzi su dobili vitamin D kako bi se povećati količina ovog vitamina. Ova studija je provedena Joan Lappe i Robert Heaney u 2007. Zanimljivo je da su svi oni iskusni 77% smanjenje svih vrsta raka.

Vitamin D se odnosi na određene vrste raka, posebno raka dojke. Dr. Cedric Garland sproveo istraživanje u kojem je pokazao da kada pacijent ima odgovarajuću koncentraciju vitamina D, rizik od raka dojke je smanjena za neverovatnih 50%.

Međutim, naučnici još nisu otkrili pravi vezu između vitamina D i raka, iako je izuzetno korisno za naše tijelo. Vitamin D se tereti za apsorpciju kalcija kako bi podstakla rast kostiju. To poboljšava funkciju našeg kardiovaskularnog sistema, autoimunih i drugim sistemima u našem organizmu.

Preporučena dnevna doza vitamina D iznosi 600 IU dnevno kod osoba u dobi od 1-70 godina, dok je kod beba od 0-12 mjeseci 1000 IU dnevno. Vidjet ćete ga konzumirati kroz masne ribe, jogurt, mlijeko, gljive, sok od naranče i mliječnih proizvoda. Ali, vaše tijelo je u stanju proizvesti ovaj vitamin kada ste izloženi suncu. Možete konzumirati vitamin D3 dodataka usmeno. U cilju normalizacije količinu vitamina D u vašem tijelu treba da konzumiraju dodatke na dnevnoj bazi za 2-3 mjeseci.

Ovo otkriće vitamina D mogla stvarno biti karika koja nedostaje u borbi protiv raka, ili prevenciju raka. Također je potrebno da stimuliše rast kostiju u našem organizmu kao dobro.

Ne zaboravite da podijeliti sa svojim prijateljima i članovima porodice na Facebooku, kao što možete pomoći nekome u nevolji!

0 komentari