četvrtak, 25. veljače 2016.

PETNI TRN-lijecenje prirodnim putem

petni trn lecenje biljem

Petni trn nastaje kada postoji dugotrajno oštećenje ili iritacija plantarne fascije (tetive) na donjem delu stopala, koja se proteže od pete do prstiju, a zadužena je za održavanje svodova stopala i amortizaciju hoda.Kalcifikat pritiska meko tkivo i uzrokuje bol u peti čiji intenzitet varira u zavisnosti od faze bolesti.

 

CRNA ROTKVA

Narendati crnu rotkvu, priviti je na petu kao oblogu i ostaviti da deluje preko noći. Ujutru isprati toplom vodom. Ponavljati postupak najmanje sedam dana
ŠARGAREPA UBLAŽAVA BOL U PETI

Narendati manju šargarepu na sitno rende, staviti je na celofan, priviti na bolnu petu i ostaviti da deluje tokom noći. Ponavljati postupak najmanje 10 dana.

  SO

Za petni trn se delotvorno pokazala i sol.Zagrejati u rerni ili tiganju šaku soli, pa sipati u platnenu vrećicu,priviti na bolno mesto i ostaviti da deluje sve dok se ne ohladi. PonavIjati deset dana

KROMPIR SMANJUJE BOLOVE U PETI

Narendati krompir sa Ijuskom,naneti ga na pamučnu krpu i priviti na bolno mesto. Preko toga obmotati celofan da tečnost ne bi iscurila.Ostaviti da deluje tokom noći, a ujutru isprati mlakom vodom. Ponavljati najmanje nedelju dana.

BOKVICA LECI PETNI TRN

Na bolno mesto priviti tek ubran list bokvice, okrenut na naličje. Kada se osuši, staviti novi. Nakon nekoliko dana, trebalo bi da dođe doznatnog poboljšanja i smanjenja bolova.


  KUPUS  I MED
Na manji list kupusa sipati kašičicu meda,priviti na bolno mesto, učvrstiti zavojem i ostaviti da deluje preko noći. Ujutru
isprati mlakom vodom. Ponavljati tri dana.

MED ,JOD I MORSKA SO
Pomešati kašiku meda sa 50 ml joda i kašičicom morske soli. Petinu mešavine naneti na pamučnu tkaninu i priviti na bolno mesto. Preko toga staviti foliju i uviti zavojem, pa ostaviti da deluje tokom noći. Ujutru hodati sa oblogom 15-20 minuta,pa je skinuti, a ostatak mešavine iskoristiti u naredna četiri dana.

CRNI LUK ,KUPUS I INTEGRALNO BRAŠNO
Samleti manju glavicu crnog luka i dva lista kupusa, pa dodati tri-četiri kašičice integralnog brašna. Mešavinu u debljem sloju naneti na pamučnu krpu, priviti na bolno mesto,umotati folijom i zavojem te ostaviti da deluje tokom noći.Tretman traje nedelju dana.

  Pročitajte još interesantih članaka na našoj stranici:reumatoidni artitis, masaža tela , pospanost u toku dana, kako sniziti temperaturu,kako lečiti čir na koži , lekovita sassy voda,kako popraviti krvnu sliku, šta je ateroskleroza ,kako se leči alergijski konjunktivitis  i dr…

0 komentari