subota, 13. veljače 2016.

GABRIELA KOLAČ: Prhke kore i fantastična krema za pravi gurmanski trenutak




Sastojci:
Za beze kore:
● 5 bjelanjaka
● 250 grama šećera
● 100 grama mljevenih oraha
● 1 žlica krušnih mrvica
Za kremu:
● 5 žumanjaka



● 150 grama šećera
● 3 žlice brašna
● 250 ml mlijeka
● 1 čajna žlićica ekstrakta vanilije
● 250 grama maslaca ili margarina

Priprema:
Beze kore:
Pjenasto izmješajte bjelanjke, dodajte šećer i na kraju orahe i krušne mrvice koje umješajte lagano sa žlicom.
U lim za pečenje veličine pećnice stavite pek papir pa na njega rasporedite beze smjesu.
Pecite na 180 °C oko 40 minuta.
Krema:


Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vaniliju, brašno i mlijeko te stavite kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodajte maslac.
Beze koru prepolovite na dva dijela pa jedan stavite u manju tepsiju ili na neku prikladnu podlogu.
Premažite kremom, poklopite drugom korom i dobro ohladite.

0 komentari