subota, 13. veljače 2016.

FINO SLATKASTO-SLANO TIJESTO SA NADJEVOM OSD ŠUNKE I SIRA.Cijeli protvan je planuo u deset minuta.



Sastojci
    Tijesto:
    500g Pšenično glatko brašno Podravka
    100ml maslinovog ulja
    250ml mlijeka 2,8%
    2žličice šećera
    2žlicice soli
    1 instant kvasca
    Nadjev:


  400g tikvica
    2 žlice maslinovog ulja
    150g dimljene ili kuhane šunke
    2žlice ribanog parmezana
    2 jaja
    sol
    200g mozzarelle
    Premaz:
    1 žumanjak

Priprema
    1.
    Napravite tijesto:
    U posudu stavite 100ml toplog mlijeka ,dodajte secer i kvasac mijesajte rukom dok se secer ne rastopi a kvasac malo ne zapjeni.Ostavite stajati 15 min.
    400g brasna p dodajte u smjesu sa kvascem sa ostatkom /150ml mlijeka.Pomijesajte sve mikseom da se sve poveze.
    Dodajte ostatak brasna 100g,dodajte sol i ulje nastavite miksati dok se sve ne poveze.
    Izrucite na lagano borasnjenu podlogu m,ojesajte rukama par minuta.
    Poklopite cistom krpom i ostavite stajati  1h/meni je brze jer sam stavila u dio kuce koji klimatiziran.


  Dok se tijesto diže narezite i na malo maslinovog ulja izdinstajte tikvice lago ih posolite.
    Pustite tikvice da se ohlade.
    Kad su se tikvice ohladile dodajte ostak stvari za nadjev ,sve dobro promijesajte.
    2.
    Nadoslo tijesto podijelite na dva dijela razvaljajte u pravokutnik 25x30 debljine 3mm.
       Podijelite smjesu za nadjev na dva dijela pa premazite tijesto.Pospite natragnam mozzarellom.
    3.
    Zarolajte rolice izrezite svaku na deset komada.
    Slazite u lagano nauljeni protvan jednu uzduzno adrugu okrenutu kao ruzicu ,kao na slici.
    Pokrijte krpom i pustite na toplom da odmori pola sata.
    4.
    Zagrijte pecnicu na 200C
    Premazite panbriosce razmucenim zumanjkom
    Pecite nekih 40min.

0 komentari