nedjelja, 21. veljače 2016.

EVO KAKO DA IZVRŠITE DETOKSIKACIJU SVAKOG ORGANA,TAKO DA NIKAD NE BUDE BOLESNO ILI UMORNO PONOVO


Jeste li primijetili da sve više i više ljudi, čak i mlađe, padaju bolesna sa hroničnih bolesti, raka ili autoimunih stanja? Naše tijelo ima svoje slabosti i to nije nesavršen. Stoga, izloženost toksinima okoliša mogu mijenjati naše gene, što je dovelo do fizičkih poremećaja.
Osim toga, genetski poremećaj nastati zbog stresa, duhovni plitkost, hormon disruptori, parazita, virusa, bakterija, šećer, rafinirani ugljenih hidrata i hrane kao što su proizvodi, pesticidi, teški metali, i sl., Tijelo i duh su jedno. Pravi lijek se odnosi na sve tri oblasti.
Imuni sistem je briljantno izgrađen da bi mogli da izbace toksine sa groznicu, proljev, i povraćanje. Ipak, ako je prilično tihi otrov je stalno izložen na sistem, to će dovesti do autoimunih stanja.
Autoimune uvjeti su poremećaji u kojima imunitet je otišao naopako, zbog čega tijelo da uključite sebe. Preostali “toksina”, nastavlja da upozori imuni sistem.
Mnoge autoimune uvjeti su izazvan ishrane, što je šećer, pšenica, pesticida, gluten, teških metala i genetski modificiranih organizama izazvati distention i eventualne pH promjene.
Acid blokatori poput Pepcid, Nexium, Prilosec ili ishrana može podići pH veći od 3, koji zaustavlja oslobađanje pepsina. Pepsin je od suštinskog značaja za razgradnju proteina.
Ove višak proteina procuriti kroz propusna crijeva zid gdje ga upozorava imuni sistem i otkriju kao stranog uljeza. U ovom trenutku, tijelo moment imunitet i upale nastaje.
Upale su reakcije odbrane organizma i oni su kratkoročni, ali oni mogu dovesti do dugoročne hroničnih stanja.
U nastavku su neke slučajeve autoimunih stanja:
Krv-leukemija, lupus, hemolitičke uslovi
Živci-dijabetičar i periferna neuropatija
Mišići-fibromialgija, mišićne distrofije
Štitne-Hashimoto tiroiditis, Graves ‘bolest
Brain-MS, autizma, Guillain-Barre sindroma (uzrokovan pucao gripe ili virusa)
Bones-reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis, polymyalgia rheumatica
Pluća-Wegener granulomatoza, astme
GI trakta / gušterače-Celiacs, IBS, Kronove, ulcerozni kolitis, dijabetes
Skin-ekcema, psorijaze, sklerodermija, vitiligo
Imunosupresija, ili depresivno naš prirodni imunitet, a ne pronalaženje uzrok može biti odgovor na ove bolesti, u skladu sa alopatski lijek. Humira ili prednizon je primjer. Međutim, to je kao kontra intuitivan kao što zvuči.
Naime, u tom slučaju, mi bi ometa prirodan odgovor našeg organizma na strano uljeza, umesto da se ukaže da je rekao uljez. Umjesto otklanjanja pitanje, mi bi stavili flaster koji uzrokuje drugi neželjenih efekata.
Ipak, postoje i potpuno prirodan način i metode koje vam mogu pomoći da detoksikaciju cijelog tijela i ojačati imunološki sistem kako bi se spriječilo bolesti bilo koje vrste.

Evo kako detoksikaciju svim organima i povećati svoj imunološki sistem:
dijeta
Ne bi trebalo da konzumiraju pšenica, gluten, soje, mliječni, obrađuju i pržena hrana, sve vrste GMO i fokusirati se na samo organsku hranu. Mnoge od ovih namirnica nisu upalnih u neprerađeni, prirodna stanja, ali zbog prerade, pasterizaciju i genetske modifikacije, oni su sada sa bolešću izaziva.
Stoga, izbjegavajte šećer, aspartam, MSG, trans masti, hidrogenirana ulja kao repice ili biljno ulje. Također, ne treba upuštati u prekomjerne kofein i alkohol.
Bilo bi od pomoći ako vodite eliminacije hrane dnevnik.
S druge strane, ne bi trebalo konzumirati zdrave masti kao što su kokos, avokado, omega-3, maslinovo ulje ili orašasti plodovi i sjemenke, i probiotike. Kupiti Berkey filter ili preokrenuti filter osmoze za uklanjanje kontrolu rađanja, toksina, metala, i fluorida iz vaše slavine. Alkalna dijeta može biti od velike Help- su niske u natrija i visoke u kalija namirnica.
čišćenje jetre
Kako bi se izvući toksina, možete koristiti čička, maslačak, mlijeko čička, repa, Jeruzalem artičoke, češnjak, kurkuma ili kurkumin, fermentirane hrane, a kotač paketa ulje na trbuhu. U čišćenje jetre treba uvijek sadržavati ornitin. Jetra je također podržan od strane neke vrste čaja, kao što su Tulsi i maslačka. Lugolovim joda je također podržava metabolizam i detoksikaciju jetre.
Maslinovo ulje čišćenje jetre
Pijte sok od mrkve i jesti kolač zelene jabuke za nedelju dana, kako bi se ublažio svoj kamen u žuči i da spriječi da postane rasturaju u procesu detoksikacije. Zatim, uzeti šut maslinovog ulja sa sokom od limuna i napraviti paket ricinusovog ulja noću.

bubreg čišćenje
Poena bilja uključuju rastavić, Flor-suština čaj, zajedno sa kapsulama uva ursi, Ginger, Goldenrod tinktura, vitamin B-6, Black Cherry koncentrat, i biljni glicerin sve pomoći ispiranje bubrega. Izuzetno koristan može biti sljedeće: mlako limun voda, magnezij, organski sok od brusnice, jabučni ocat, i Epsom soli kupke. Osim toga, imajte na umu da biste trebali ostati daleko od pesticida jer izazvati otkazivanje bubrega.
Colon čišćenje
Trebalo bi da ima 2-3 BMS / dan. Indijski ogrozd ili triphala je veliki debelo crijevo čišćenje. Aparat za klistiranje su nezamjenjivi i dvostruko kao debelog crijeva i čišćenja jetre. Pijte puno destilovane ili fluorida slobodne vode, postrojenja na bazi organski ishrana, aloe vera voda, kokos kefir, đumbir, češnjak, komorač, bentonit gline ili aktivni ugalj da se vežu i uklanjanje toksina, magnezij i vitamin C.
teški metali
Zeolit ​​gline i aktivni ugalj su veliki kelatori. Osim toga, cilantro, hrana Chlorella, visoka sumpora kao kupus, luk, češnjak i prokelj su prekrasnih prirodnih kelatori. Možete dobiti profesionalnu IV helaciju. Također, izbjegavajte nepotrebna cjepiva koje sadrže teške metale.
Što je više, živa nije sigurno, jer je neurotoksin i može dovesti do autoimunih stanja, poremećaja raspoloženja, i mentalne degradacije. Dakle, trebalo bi da vidite biološke stomatolog koji se bavi uklanjanjem Mercury amalgama sigurno.
paraziti
Važni sastojci, u ovom slučaju, uključuju pelina, crnog oraha trup, karanfilić, kao i cimet, češnjak, kokosovo ulje, psyllium ljuske, bentonit gline i kafa klizme, koji su od neprocjenjive vrijednosti. Budite sigurni da se organske kave, destilirane vode, potpuna sterilnost, i laž na desnoj strani, držeći za 10-20 minuta.
limfni sistem
Ovo je kanalizacioni sistem tijela, ali to nema pumpu kao što je srce. Stoga, za pravilno limfnog pokret, morate biti fizički aktivan, hoda, praksa joge. Također, duboko disanje, oporavlja, i suho četkanje i drugi odličan način za istu stvar. Limfna masaža može ukloniti toksine iz tijela kroz meka masaža.
koža

Ljigavo losioni, šminku, dezodoranse ili mirisa sadrže parabene, BHT ili drugi endokrini poremećivaći što može dovesti do hormona poremećaje PCOS, endometrioza, i mioma.
S druge strane, u cilju podsticanja svoj limfni sistem da eliminiše kemikalija i toksina, te bi trebao koristiti infracrvene saune, znojenje, jogu, Epsom soli kupke, i suho četkom.
Također, potrebno je da ostvare i znoj puno. Izbegavajte mainstream ili sintetičke toaletne i ići organski. Osim toga, istraživanja pokazuju da vitamin D sprečava dojke i prostate rak.
Morate se pobrinuti za svoje zdravlje i vaše tijelo. Kako bi se obnovila svoju snagu, kao i njegove funkcije, potrebno je da detoksikaciju i pomoć organima raditi ispravno. Stoga, ne zaboravite da se brine o sebi.

0 komentari