![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifAScjS545IJez2qyhnVod8DWGDM0xtq3p135SB76w8KEXAVSw5USQqa2IDlhyphenhyphenlqgejZsbxq8RvPe9hBpvq0AvzDrY17lXc9i4GlR0_WWP5_94I3kvJGzx907z0UMGQRqcsaVt0_RRFvg/s640/57684be5cc4c203f99926f40f0344979_view_l.jpg)
Sastojci
500 g svježeg ili smrznutog graška
1 veća mrkva
vezica peršunovog lista
2 žlice ulja
1 žličica šećera
1 žličica mljevene slatke paprike
2 žlice brašna
soli ili vegete po ukusu
Priprema
1.
Mrkvu ogulite i nasjeckajte na tanke ploškice i stavite ju kuhati u 1l posoljene vode kad provri u vodu sipajte smrznuti grašak (kad imate svježi stavite zajedno s mrkvom)
2.
Kad grašak omekša (ali da se ne raskuha) procijedite ga a vodu u kojoj se kuhalo sačuvajte.
3.
Na ulju popržite šećer da se blago karmelizira, maknite s vatre i naglo istresite grašak s mrkvom promješajte pospite sitno sjeckanim peršinom i sitnom paprikom.
4.
U čaši razmutite brašno s malo hladne vode da nema grudica, prelijte preko graška i promješajte, vratite na štednjak i sipajte vodu u kojoj se grašak kuhao samo onoliko koliko želite da vam grašak bude gust. Dakle sipajte lagano vodu i mješajte. kuhajte još jedno 10 min. ako treba dosolite ili po vegetite i možete služiti uz bilo koje pečeno ili pohano meso ili kao ja ovaj put uz Sojine medaljone
od srca zahvaljujem
Posluživanje
Pokraj graška kao prilog može se poslužiti i pire krumpir, tada grašak ujedno služi i kao umak i možete ga napraviti nešto rijeđi.
0 komentari