![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFyaz45WROD8UnbSNjRaJ28q6yV6ui8N3zk333Ach-2f0Hq3_2ZwRoIUOp_EPA1hJLGL_BuwWeHImu7de7GbY-RcD3RbtiP0r0euxJY6pXgoKmPnOycOUJdNn-fK1XzG3crbU_Ix5rk7xV/s640/12932671_1016889931710179_7510548473942649926_n.jpg)
“Fool” je ludo brzi i ludo dobar voćni desert porijeklom iz Engleske. Osim jagoda, koje su sad u sezoni, možete iskoristiti bilo koje drugo voće, pa čak i ono iz kompota.
Sastojci
200 g jagoda
1-2 žlice šećera u prahu
1 neprskani limun
100 ml slatkog vrhnja za šlag (svježeg, nezaslađenog)
100 g grčkog jogurta
5 žlica zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema
1.
Jagode operite, posušite i odstranite im peteljke.
Polovicu jagoda narežite i stavite u zdjelu.
Drugu polovicu izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom s 1 žlicom limunovog soka, 1/2 žličice naribane limunove korice i 1 do 2 žlice šećera u prahu (ovisi koliko volite slatko i koliko su slatke jagode).
Pomiješajte izmiksane i nasjeckane jagode.
2.
Mutite mikserom slatko vrhnje u ne previše čvrst šlag.
Dodajte jogurt, kondenzirano mlijeko, sok od 1/2 limuna i 1 žličicu naribane korice.
Kratko opet sve izmiješajte mikserom da se ujednači
3.
Slažite u dvije čaše ili zdjelice naizmjenično jagode i kremu od vrhnja.
Rashladite u hladnjaku do posluživanja.
0 komentari