Ovaj lijek za srce otkriven prije 800 godina pokazao se veoma djelotvorno kod svih srčanih slabosti i srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja..
Sastojci
10 svježih stabljika peršuna (bez korjena)
litar domaćeg crnog vina
dvije kašike vinskog sirćeta
300 gr prirodnog meda
Priprema
10 svježih stabljiki peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuha se 10 minuta na tihoj vatri. Poslije se doda 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuha još četiri minute.
Vruće vino za srce procjediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom i dobro zatvoriti. Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti.
Napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.
0 komentari