utorak, 8. ožujka 2016.
OVA PITA JE TOLIKO UKUSNA A TAKO LAKO SE SPREMA DA ĆETE SE PITATI GDJE VAM JE DO SAD BIO OVAJ RECEPT
Sastojci
500 gr kora za pitu
oko 650 gr svježeg sira
1 jaje
4 kašike kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje kora:
1 jaje
4 kašike ulja
4 kašike jogurta
malo soli
Priprema
1.
Sjediniti svježi sir,umućeno jaje i kiselo vrhnje,pa posoliti,po ukusu! Posebno umutiti sastojke za premazivanje kora.Na radnu plohu staviti kore za pitu,pa prerezati po sredini.Jedan list premazati smjesom za premazivanje,pa poklopiti drugom korom.Na jedan kraj staviti 2 kašike fila!
2.
Preklopiti strane,tako da fil ne izađe van,pa zarolati.
3.
Na isti način pripremiti i ostale kore! Rolnice redati u uljem premazan pleh.Premazati rolnice sa malo ulja.
4.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200 C,dok ne porumene. Pečene ostaviti kratko,prekrivene!
5.
Poslužiti tople!
Posluživanje
Poslužiti tople,uz kiselo vrhnje...jogurt...salatu...
0 komentari