ponedjeljak, 7. ožujka 2016.
MOSKVA ŠNIT TORTA
Razmišljam o uvodnoj riječi o ovoj torti, u pravom smislu riječi ova je TORTA zaslužila da se zove Torta, probajte ju napraviti i vidjeti ćete što je užitak….
Sastojci
Kore (potrebno je za jednu koru)
4 bjelanjka
4 žlice (jušne) šećera
5 žlica mljevenih oraha
2 žlice mljevenih lješnjaka
1 žlica brašna
Krema prva
16 žumanjaka
6 žlica šećera
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
0,5 l mlijeka
25 dkg putra
Krema druga
0,5 l šlaga (Hole ili nešto slično)
pola kg višanja, dobro ocjeđenih
1 konzerva ananasa
20 dkg sjeckanih lješnjaka
Priprema
Za jednu koru: 4 bjeljanjka izlupajte pjenasto, dodajte 4 žl. šećera, 5 žlica mljevenih oraha, 2 žlice mljevenih lješnjaka i 1 žl. brašna to sve lagano izmješajte dok nedobijete jednoličnu masu, pecite u pećnici na 160o jedno 40 min. Trebate napraviti 4 takve iste kore. Skoro sam zaboravila reći pecite na alu foliji koju premažete uljem i pospete mrvicama. Priprema kreme: Žumanjke i šećer dobro izradite dok nedobijete jednu lijepu pjenastu masu, u to dodati razmučen puding sa malo mlijeka (uzeti od onih pola litre) dodati 1 žlicu gustina, dobro izmješati i zakuhati u ostatku mlijeka, kuhajte polako da vam nezagori (ima puno žumanjaka), kad se ohladi na sobnu temperaturu, dodajte izrađeni putar. Šlag izlupajte, višnje ocjedite, ananas isjeckajte ocjedite, lješnjak na grubo izrežite. Slažite: prvu koru – žutu kremu malo ananasa, malo višnje, grubo narezanih lješnjaka i gore izlupani šlag , i tako napravite drugu i treću koru s četvrtom pokrijte tortu , cijelu obmažite kemom , ostavite je preko noći da se svi ti okusi prožmu i drugi dan ukrasite šlagom nek još malo odstoji u frižideru i uživajte.
0 komentari