subota, 19. ožujka 2016.

FANTAZIJA OD ČOKOLADE ZA 30 MINUTA MOŽDA I MANJE




Ovo je fantasticno i lako za pripremu. Rado ga pravim i s radoscu ga svi jedemo.
Za biskvitnu koru:
    4 jajeta
    100 g šećera
    250 g margarina
    100 g čokolade


   
4 kašike brašna
    1 prašak za pecivo
Za krem:
    500 ml slatke pavlake
    200 g čokolade
    1 kašika šećera

Priprema
1
U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca se šećerom, zatim postepeno dodati otopljeni margarin i čokoladu, kao i brašno pomešan sa praškom za pecivo. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg i pažljivo umešati u prethodnu masu sa čokoladom. Masu izliti u namašćen i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 20 minuta.
2



U šerpicu sipati slatku pavlaku, izlomljenu čokoladu i šećer, te kuvati dok se čokolada ne otopi i dok masa ne provri.
3
Još dok je toplo, preliti krem preko tople kore koja je prethodno izbodena viljuškom na par mesta.
4
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom odložiti u frižider da odstoji prkeo noći. Tek sutradan seći na kocke.

Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari