![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqp68tknpbATvC1Oqmsqjd9J1AtMZL9SBFsJBHN35lbwoPg0ocY432siw7FwTvblUIdIzXX5zMDa9apisJ36LMlw9bFXJt6xGLWnj8q7QlnaM4MYQMfSHDD9ompWsHFrfWOMw1qKbv-k3h/s640/Bosanski+lokum.jpg)
Recept je stari, nalazi se u mojoj staroj i prvoj teci sa najdrazim receptima..
SASTOJCI
250 gr putra sobne T
½ kg brasna
2 s.kasike ulja
2-3 s. kasike staub secera
JOS
Staub secer za uvaljati gotove lokume
PRIPREMA
Putar umutiti sa secerom, dodati ulje, u to dodati brasno i sve dobro izraditi.
Istresti na radnu povrsinu,( obicno ne treba brasna)izraditi jos malo rukama, podjeliti u vise hrpica( kuglica) 7-8
Od svake kuglice napraviti valjak, kao sto se vidi na slici
Rezati na duzinu od 4-5 cm, redati u tepsiju u koju smo stavili pek papir
Peci/ susiti na 130 *C oko 1½ sat
Moraju ostati svjetli
Gotove uvaljati u staub secer, kad se ohlade spakovati u kutiju.
Mogu dugo stajati i sve su ljepsi i ljepsi
KOD MENE SU 4 VALJKA, ZATO STO SAM PRAVILA SAMO ½ MJERE.
JA SAM PEKLA 1 SAT NA 120*C POSTO PECEM SA VENTILATOROM
U ORGINALNOM RECEPTU NE IDE ULJE, SAMO PUTAR, ALI JA DODAM, POSTO MI BUDU MEKSI
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari