utorak, 16. veljače 2016.
REKLI SU VAM DA JE ĐUMBIR DOBAR.NISU VAM REKLI ŠTA SAMO ¼ KAŠIČICE MOŽE URADITI
Vi ste svi čuli o efektima zdravlje đumbira. To je službeno dokazano da đumbir je 100% efikasna u sprečavanju razvoja dijabetesa tipa 2 u predškolskim dijabetičara, objavio je u studiji koju je Američko udruženje dijabetičara
U ovom nedavnom istraživanju 70 tipa pacijenata sa dijabetičar 2 upisano u dvostruko slijepi, placebo kontrolom kliničko ispitivanje, čiji je cilj bio da se procijeni učinak potrošnje đumbira na glikemijski statusa, lipidni profil i neke zajedničke upalnih markera povezanih sa stanje.
Učesnici su nasumično podijeljeni u grupe đumbir grupa i kontrole, primanje ili 1600 mg na đumbir ili 1600 mg placebo dnevno za 12 nedelja. Pacijenti su izmjerena prije i nakon intervencije za nivo šećera u krvi, masnoće u krvi, C-reaktivnog proteina, prostaglandina E2 i faktor tumorske nekroze alfa.
Ovo istraživanje je pokazalo da đumbir sadrži niz dragulja na korist za dijabetes tip 1 i tip 2.
U ovoj studiji đumbir koristio u iznosu od 1,6 grama, što je ne-herojski, ‘kulinarski’ doza od oko četvrtinu kašičice. Učesnici su dobili dvije doze 800 mg, isporučio dva puta dnevno, usmeno kroz kapsule.
Ova šema doza ukazuje na činjenicu da su veće doze radi složenih biljnih ekstrakata u kategoriji začina nisu nužno bolje, i zapravo, u nekim slučajevima, možda zapravo imaju suprotne efekte na očekivanja. Utvrđeno je da ruzmarin po nižoj dozi (750 mg) poboljšana spoznaja dok je veća doza (6.000 mg) ometao ga. Stvar je u tome da niže doze, koji se koristi tradicionalno u kulinarskim aplikacijama, prenosi da nas kroz prethodne generacije kao ‘recepata’ (doslovno: ‘medicinskih recepata’), mogu biti efikasniji od višim; perspektivu koja očito pretvara konvencionalne farmakološke mudrost i prakse na glavi.
0 komentari