subota, 13. veljače 2016.
OVA BILJKA UBIJA ČAK 86% ĆELIJA KARCINOMA PLUĆA
Jeste li primijetili da je lijepo zeleno ukras na strani jelo u restoranima? Pa, sada je vrijeme za početak konzumiranja.
Rak pluća je jedan od najčešćih uzroka smrti u cijelom svijetu. Prema American Lung Association Rak, “rak pluća uzrokuje više smrtnih slučajeva od naredne tri najčešća vrsta raka u kombinaciji -. Debelog crijeva, dojke i pankreasa”
O 75-80% slučajeva raka pluća dolaze iz raka poznat kao ne-malih karcinoma pluća (NSCL).
Pitate se kakve peršun ima veze sa tretmanima raka? Vjerovali ili ne, to je više nego ukras za vaše obroke.
Časopis Pub Med je objavio studiju prema kojoj apigenin može uništiti stanice raka i do 86% in vitro, ili u Petrijevoj posudi. Apigenin je supstanca pronađena u peršun, što znači da ova biljka može da se koristi u liječenju ove smrtonosne bolesti.
Peršun nije samo dar prirode koji sadrži apigenin, ali je i dalje najbogatiji izvor ovog flavonoida. Naranče, celer, luk, origano, artičoke, korijander, čaj od kamilice i crnog vina su također pune velike količine apigenin.
Spremni za još neka iznenađenja? Sušeni peršun ste se koriste u kulinarstvu ima mnogo više apigenin od svježeg peršuna.
Sušeni peršun sadrži oko 4,5% čistog apigenin.
U 2005. godini Kineski naučnici sproveli studiju i otkrili da apigenin inhibira proliferaciju linija raka pluća. Ova studija je pokazala da kombinacija apigenin i anti-tumor lijek je neverovatno efikasan u inhibira rast raka u pluća, dojke, jajnika, gušterače, prostate i raka debelog crijeva.
Moderna otkrića podržavaju samo ono drevne kulture su poznata stoljećima
pre 2000 godina, peršun je prvi put uzgaja na Mediteranu za medicinske svrhe.
To je toliko moćan u razbije bubrežnih kamenaca da vlada savjetodavnog panela u Njemačkoj je odobrila kao agent za prevenciju i lijek za bubrežnih kamenaca.
Drevna kineska kombinovani celer, pepermint i peršun za zaštitu vida
Peršun je bogat vitaminom K, A, C, B-kompleksa, željezo, magnezij, klorofil i esencijalnih aminokiselina.
To je snažan antioksidans, što znači da je odlično za pluća. Peršun mogu povećati unos kisika, poboljšati antioksidans nivo u mozgu, reguliše krvni pritisak i uništavaju bakterije i gljivične infekcije u tijelu.
Studija PubMed predložio da epidemiološke studije, uključujući i onaj na osnovu peršun, ukratko vezu između raka i ekoloških faktora i načina života izbora. Ovo je sjajna baza za istraživanje raka kao preventivna, i da rak pate nadu vratim.
Jedite peršun koliko god možete, poboljšati svoje zdravlje i zaštitite svoj organizam od raznih bolesti, pa čak i rak. Peršun čaj je jedan od najlakših načina da uključe ove čudesne biljke u vašoj ishrani. Evo kako bi se:
peršun Tea
Fino kotlet 14 i peršin korijen i sipati u 200 ml kipuće vode.
Neka tečnost provri još 5 minuta. Zatvorite lonac i ostavite ga pokriveno za 15 minuta. Strain.
Za optimalne rezultate, piju tri šolje peršuna čaja dnevno.
U alternativna medicina peršin je cijenjen kao moćan diuretik i to je jedan od najefikasnijih lijekovi za bubrežnih kamenaca. Peršun čaj također pomaže u slučajevima urinarnih infekcija.
Uvijek koristite korijen i lišće biljke napraviti šolju čaja.
0 komentari