subota, 16. siječnja 2016.

NAJSOČNIJA JABUKOVAČA - UBRZO ĆE I VAMA POSTATI OMILJENA



SASTOJCI
500 gr kora za pite  
1 kg jabuka  
2 jaja  
250 gr grožđica  


 
pola praška za pecivo  
kašikica cimeta  
125 gr margarina  
4 kašike griza  
1/3 margarina  
3 kašike ulja  

Agda    
4 šoljice šećera  
5 šoljica vode  
2 vanilin šećera


 
PRIPREMA
1.     Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.  
2.     Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.  
3.     Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.  
4.     Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.  
5.     Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer.  
6.     Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni.  

Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari