subota, 16. siječnja 2016.

LAGANI RUČAK ILI VEČERA KOJI JE GOTOV ZA 20 MINUTA: KUHANE OKRUGLICE




Sastojci
 po 2,5 dcl mlijeka i vode
 25-30 dag krupice
  sol,kosani peršin,vegeta
 10 dag maslaca



 3 jaja
 10 dag šunke ili dimljene slanine
  brašna po potrebi

Priprema
U provrelu posoljenu mješavinu mlijeka i vode umiješamo krupicu ,neprekidno mješajući.Skuhamo da bude gusto kao za žgance.Maslac pustimo da omekša,slaninu i peršin sitno nasjeckamo.
U ohlađenu krupicu umiješamo maslac,jaja,slaninu i peršin i sve dobro promiješamo.Ako je jako mekano-dodajte brašna.Vlažnim rukama oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u slanu kipuću vodu oko 10 minuta.



Po želji ih zapečemo na maslacu.Poslužimo kao samostalno jelo ili kao prilog uz gulaš i razne mesne umake.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari