subota, 16. siječnja 2016.
LAGANI RUČAK ILI VEČERA KOJI JE GOTOV ZA 20 MINUTA: KUHANE OKRUGLICE
Sastojci
po 2,5 dcl mlijeka i vode
25-30 dag krupice
sol,kosani peršin,vegeta
10 dag maslaca
3 jaja
10 dag šunke ili dimljene slanine
brašna po potrebi
Priprema
U provrelu posoljenu mješavinu mlijeka i vode umiješamo krupicu ,neprekidno mješajući.Skuhamo da bude gusto kao za žgance.Maslac pustimo da omekša,slaninu i peršin sitno nasjeckamo.
U ohlađenu krupicu umiješamo maslac,jaja,slaninu i peršin i sve dobro promiješamo.Ako je jako mekano-dodajte brašna.Vlažnim rukama oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u slanu kipuću vodu oko 10 minuta.
Po želji ih zapečemo na maslacu.Poslužimo kao samostalno jelo ili kao prilog uz gulaš i razne mesne umake.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari