subota, 16. siječnja 2016.
KADA NE ZNATE ŠTO UČINITI SA VIŠKOM JABUKA U KUĆI RELATIVNO BRZO, UKUSNO I FINO:LEDENE JABUKE
SASTOJCI
Biskvit
*6 jaja
*12 žl.hladne vode
* 10 žl.šećera
*12 žl.o.brašna
*1 prašak za pecivo
Za kompot
* 1 l i 7,5 dl vode
*1kg izrezanih jabuka
*2 v.šećera
16 žl.šećera
Za preljev
*od kompota oduzmemo 2-2.5 dl soka
Za preljev: *sok od kompota
* 4 pudinga od vanilje
Dekoriranje
*4-5 dl hole-a
*3/4 šlagfixa
*čokolada za posip
PRIPREMA
Pjenasto istučemo žumanca sa šećerom, u zasebnoj zdjeli istučemo čvrst snijeg od bjelanjaka sa malo sode.
U žumanca dodamo hladnu vodu, brašno sa pecilnim praškom, zatim snijeg od bjelanaca.
Snijeg umješamo špatulom.
Peći u limu od rola obloženim pek papirom cca.15 min.na 200 C.
Ostaviti biskvit da se ohladi.
Ogulimo jabuke i izrežemo ih na šnite(ukupno 1 kg.narezanih jabuka).
U veći lonac stavimo vodu sa šećerom i vanil šećerom, pa dodamo jabuke.
Kuhamo na srednjoj vatri dok jabuke ne omekšaju(neću pisati vrijeme, jer sve visi koliko su jabuke mekane/zrele, pa najbolje da probate, kad su omekšale gotovo je).
Od soka ukuhanih jabuka uzmemo 2-2.5 dl, i time prelijemo biskvit, pa na njega poslažemo kriške jabuka.
Od ostatka soka uzmemo još 2 dl i pomješamo sa pudinzima, a ostatak stavimo na vatru.
Kad zakipi, ukuhamo pudinge i mješamo dok se ne zgusne, zatim vrelo prelijemo po jabukama.
Ostavimo da se ohladi.
Na hladno stavimo šlag, i na njega gore čokoladnu glazuru i posipamo čokoladom.
Poslužiti hladno, može se jesti gotovo odmah, no najbolji je kad odstoji preko noći i kada biskvit povuće sokove.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari