
Heljdino brasno kod nas u kuci jako popularno ,svi ga volimo na sve nacine iskorisceno,evo jednog recepta sa heljdinim brasnom veoma ukusnog:)
SASTOJCI
TJESTO:
3 kom jaja
150g heljdinog brasna
150g polubjelog brasna
100g bjelog brasna
1supena kasika ulja
1 cajna kasicica soli
kisela voda (zavisi koliko treba )
jer tjesto treba biti kao za palacinke te gustine
NADJEV:
2-3kom jaja
komad sira
1 kisela pavlaka
1 cajna kasicica soli
PRIPREMA
1. U posudi umutiti sve sastojke mikserom .
2. Od pripremljenog tjesta peci palacinke .
3. Nadjev: 2 jaja ,komad sira ,1 pavlaka i soli
4. Pomjesati sve i u tepsiji vec podmazanoj prelivati palacinke po tri do cetiri pa onda opet nadjev pa palacinke .
5. I sve tako dok ima palacinaka i nadjeva ...
6. Peci je u zagrejanoj pecnici nekih 30_tak minuta .
7. Gotovu heljdusu sjeci na kocke i sluziti .
8. (Ako se bunite kod brasna koje sta kako se zove koje je koje onda stavite pola heljdinog i pola bjelog psenicnog brasna )
Posluživanje
Heljdusu je najbolje jesti dok je vruca tada je opustena ,kad se ohladi je stegnuta pa je mozete zagrejati i mikrotalasnoj pecnici i bice vam kao da je tek pecena ...
moze se sluziti uz kiselo mljeko ,sir ,jogurt ili vec sta ....
Izvor: coolinarika.com
0 komentari