subota, 16. siječnja 2016.

DVOBOJNA MESNA ROLADA! – ROLADE MOGU STAJATI I JEDNAKO SU UKUSNE I MLAKE, PA ČAK I HLADNE




SASTOJCI
Za 1. smjesu
mljeveno meso puretina, junetina, svinjetina ... prema želji
luk (ja sam imala ljubičasti, ali bolji je srebrenac)
jaja
začini (sol, papar, crvena paprika, vegeta i sl.)


 
Za 2. smjesu
sir (ribani i u kockicama)
kruh namočen u mlijeko i iscijeđen
lišće peršuna i ljupčaca (vegete)
c. paprika i luk dinstani
jaja
začini (sol, papar, vegeta i sl.)


 
PRIPREMA
Naprave se dvije smjese od navedenih sastojaka.

Svaka posebno se stavi između dva pekpapira ili prijanjajuće folije i razvalja se na cca 1,5 cm debljine.

Jedna tamnija, od mesa a druga, bijela od sira i kruha.

Prebaci se svijetla preko tamne (a može i obratno) uz pomoć papira i zarola se u roladu.

Peče se cca 35 – 40 min na 220 °C.  Pusti da se malo prohladi i nareže na šnite. Uz neki povrtni prilog i salatu, lagan i ukusan ručak!

Na isti način može se klasična mesna štruca filati i porilukom, prethodno pečenom, uz dodatak jaja.
Zarolanu sam obložila pancetom.

I ova povrtna je jako fina, nekima i bolja od prethodne.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari