nedjelja, 10. siječnja 2016.

BUBAMARA




Od sasvim jednostavnih i već poznatih sastojaka i postupaka pečenja kolača, u malo drugačijoj verziji
SASTOJCI
Prhko tijesto:
1 jaje
400 grama brašna
250 grama maslaca ili margarina
200 grama šećera


 

Tamno tijesto:
3 jaja
1 čašica kiselog vrhnja (180 g)
70 grama šećera u prahu
2 čajne žličice kakaa
1 čajna žličica sode bikarbone


 

Krema:
1/2 l mlijeka
250 grama maslaca ili margarina
1 vrećica vanili šećera
200 grama šećera
4 žlice brašna
borovnice
1 vrećica crvenog preljeva

PRIPREMA
1. Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto te ga stavite na pola sata u zamrzivač.

2. Za tamno tijesto pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom pa dodajte sve ostale sastojke.

3. U tamnu smjesu naribajte prhko tijesto i lagano žlicom promješajte.

4. Pretresite smjesu u tepsiju 20x30 namazanu i posutu brašnom te pecite na 170 stupnjeva oko 50 min.

5. Za kremu pola mlijeka zakuhajte sa šećerom a ostatak pomješajte sa brašnom pa zakuhajte u mijeku kao puding. Ohladite pa pomješajte sa izmiksanim maslacem ili margarinom.
Premažite kolač.

6. Na kremu utisnite borovnice, pa prelijte preljevom koji ste pripremili po uputama na vrećici.

7. S obzirom da je tijesto malo tvrđe (ipak je dio sastojaka za prhko tijesto), ako želite možete ga malo navlažiti.
Ja nisam, makar sam možda i mogla, dok je suprugu ta kombinacija sa malo tvrđim tijesto bila taman.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari