srijeda, 23. ožujka 2016.

USKRSNA PUNJENA JAJA OBOGATITE SVOJ MENI SA OVIM RECEPTOM TOPLO PREPORUČUJEM



Sastojci
8 kom tvrdo kuhanih jaja
sitno isjeckanog peršina
malo soli
2 kom sitno isjeckanih kiselih krastavaca
isjeckane šunke(za pizzu ili neke druge)
4-5malih žličica majoneze,senfa i(li hrena)kao zasebno ili kombinacija)ovisi o ukusima(kod mene 1 senfa,ostalo majoneze bez hrena)
za pohanje
3 jaja
brašno
krušne mrvice



ulje za pohati

Priprema
1.
8 kom tvrdo kuhanih jaja ohladiti te očistiti od ljuske.
Sitno isjeckati peršin,krastavce i šunku.
2.
Jaja prerezati po dužini te lagano izvaditi žutanjke koji se u zdjelici primješaju vilicom sa dodacima.
Možete koristiti samo majonezu,samo senf ili hren,ali ih i kombinirati(ja sam stavila 1žl senfa,ostalo majoneze,bez hrena.).Nek smjesa bude kompaktna,te puniti bjelanjke(gdje su bili žutanjci)i spajati.



3.
Jaja zatim uvaljati u brašno-razmućena jaja-krušne mrvice-opet u jaja-pa opet u krušne mrvice.
Pohati do zlatnožute boje u dubokom ulju.
Ukoliko vam ostane nadjeva,oblikujte ih rukama u kuglice pa i njih uvaljajte u brašno-jaja-krušne mrvice i pohujte,budu također odlične.

0 komentari