petak, 15. travnja 2016.

SPOJEN NAJBOLJI MUNCHMALOW TORTI NASTALA JE OVA TORTA A TAJNA SE KRIJE U SAVRŠENOJ KREMI



Sastojci
6 jaja
18 supenih kašika šečera
1 vanilin šećer
4 supene kaišike mlake vode
6 supenih kaika brašna



½ kesice praška za pecivo
1 supena kašika kako praha
200gr čokolade za kuvanje
Priprema
6 žumanaca, 6 kašika šećera, vode, brašna, kako praha i praška za pecivo sjedinite.
Dobijenu smesu za koru pecite u rerni na 200 stepeni petnaestak minuta. Proverite viljuškom da li je gotova.



6 belanaca umutite sa 12 kašika šećera (može i sa manje šećera, predlažemo da probate sa 8) i vanilin šećerom.
Prelijte fil od belanaca preko kore i osušite u rerni na najviše 100 stepeni.
Kad se uhvati korica prelijte sa otopljenom čokoladom za kuvanje.

0 komentari