![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDCKeyniUvIuJ57Vy9VAcjHZjQ1NeTPkCYzByzKG1cto6o0VISIuN098bLuLGPlxi9BFL66dmbacCCmgC4pyPs22igk_dsASbWgJbl0j7ZnA5DPQpR7xUMSGG6o1Y106HOsl4_Q4tyuEOa/s640/tiramisu.jpg)
Piškote umakati u procjeđenu crnu kafu kojoj se doda malo ruma i slagati na tacnu(pola piškota ide,dva reda po 12 komada)te na to stavimo kremu, pa opet natopljene piškote(dva reda po 12 komada) pa ostatak kreme.Sve to pospemo kakao prahom radi dekoracije..
3.
Ako pravite duplu mjeru nemojte fil zajedno mutiti za obe mjere, mutite odvojeno jer iz iskustva znam da neće krema biti čvrsta kako treba da bude.Jednom sam pravila duplu mjeru i krema mi je bila meksa.Valjda je veća količina pa se nemože dobro umutiti.Prijatno!
0 komentari