SASTOJCI
Sastojci za jednu koru potrebno ispeci tri ovakve
• 1 jaje
• 7 kasike secera
• 7 kasika mlijeka
• 6 kasika brasna
• 1 kasika kakaoa
• 1 kasicica praska za pecivo
• par kapljica extrata ljesnika
• malo ruma
Fil:
• 800ml mlijeka
• 1 puding vanila
• 7 kasika secera
• 7 kasika brasna
• 250gr margarina
i jos
• 200ml slatke pavlake
• 100gr cokolade za kuvanje
PRIPREMA:
Ubutati pijenasto jaje i dodati sve ostale sastojke,izlite koru u pleh oblozen peki papirom i pecite 10min na 200C.Dimenzija pleha 28. Na isti nacin pripremiti i ostale dve kore. Pecene kore poprskati sa malo ruma. Razmutiti brasno secer i prah puding u malo mlijeka ,preostalo mlijeko staviti da prokljuca pa skuvati fil i ostaviti da se ohladi.
Nakon hladjenja dodati margarin i ubutati kremastu smijesu. Filovati kore,pa cijelu tortu premazati slatkom pavlakom ili slagom i na kraju otopiti cokoladu i preliti toru. Jedna jako ukusna torta,stari dobar recept samo sto sam ja dodala extrat ljesnika.
0 komentari