ponedjeljak, 14. ožujka 2016.
DVOBOJNI KEKSIĆI GOTOVI ZA 20 MINUTA
SASTOJCI
tijesto
250 g glatkog brašna
220 g maslaca
60 g šećera u prahu
pola žličice rum šećera + pola žličice limun šećera
za umakanje
100 g čokolade min 55% kakaa
đem okusa po želji
PRIPREMA
Prvo napravite tijesto.
Maslac sobne temperature miksajte 1 minutu da postane kremast.
Dodajte šećer u prahu,rum šećer i limun šećer.
Miksajte oko 2 minute da se sve poveže.
Dodajte brašno sve odjednom sa soli.
Miksajte sa spiralnim metlicama da se poveže smjesa.
Prebacite u plastificiranu foliju na 1-2 sata u hladnjak.
Na pobrašnjenu podlogu položite tijesto.
Pričekajte da malo maslac omekša da možete lakše razvaljati kompaktno tijesto.
Izrezujte oblike po želji.
Stavite ih peći na 180C- 10 min.
Pričekajte da se malo ohlade.
Rastopite čokoladu na pari.
Svaki keks do pola umočite u čokoladu i stavite na masni papir da se osuši na sobnoj temp.,pa preselite u hladnjak.
Kad se čokolada stvrdne lijepite polovice đemom.
Na jednu polovicu namažite đem okusa po želji i spajajte drugom polovicom.
Od ove količine tijesta dobijete oko 80 keksića,ako ih spajate 40 kom.
Poslužite na finom ovalu.
Možete ih upakirati u fini celofan ili kutijicu i darovati dragoj osobi za Božić.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari