srijeda, 10. veljače 2016.

VRATITE NAZAD I POVUCITE VAŠE DESNI UZ POMOĆ OVIH PRIRODNIH LIJEKOVA

z.jpg

Ove nevjerovatne aparture prirodnih lijekova će vam pomoći da raste nazad udaljavaju desni. Desni su mekog tkiva koji pokriva korijen zuba i drži ga na mjestu.

 
Kada je margina desni tkiva oko zuba vuče natrag ili nosi daleko, to dovodi do desni recesije, i zub postaje vidljiva. Ovo pitanje dovodi do stvaranja praznina ili džepova između zuba koji su savršeno okruženje za razvoj bakterija.

Što više vidljivi zubi su, više osjetljive i bolne postaju. Osim toga, podržava tkiva, kao i struktura kostiju može doći do oštećenja i dovesti do gubitka zuba.

Ovaj ozbiljan problem zuba često može biti zanemarena, kako se razvija postepeno i polako. Ipak, morate znati simptome kako bi se tretiraju povlači desni na vrijeme.

Prvi znak da imate ovo žvake pitanje je osjetljivost zuba. Osim toga, ako je zub povećava svoju veličinu, može ukazati na pojavu udaljavaju desni. Ostali znakovi koji ukazuju na to da imate povučene unazad, desni:

Tooth osjetljivost
Zubobolja / bol
Većih dimenzija zuba nego ranije
Povlači desni može biti rezultat neke vrste bolesti desni, ali može biti uzrokovana:

Loše oralne higijene kuge može se lako talože na zubima ako ne prati zube svaki dan. Na taj način, račun, teško supstanca koja uzrokuje guma recesija, će biti formirana.

Agresivni brushing- Agresivni pranje zuba može oštetiti emajl i dovesti do ove bolesti.

Periodontalne bolesti – su bakterijske infekcije desni, koji uništavaju podržava zub kost, i izazvati brojne druge simptome.

Hormon imbalance- posebno u ŽENE neravnoteže hormona u tijelu često može izazvati osjetljive desni.

 
Pušenje –This štetnih navika dovodi do brojnih zdravstvenih problema, kao što su rak, bolesti pluća i udaljavaju desni. Naime, ljepljiv kuga se lako akumulirane na zubima pušača, što može biti razlog za ovu bolest.

Gena, da li ponekad, možda imaju genetsku predispoziciju da se udaljavaju desni.

S vremena na vrijeme, način piercing jezika ili usana može također dovesti do udaljavaju desni. Povlači desni može biti rezultat stiskanje i brušenje zube. Također, isto pitanje može odmoriti od agresivnih grize dok jedu.

tretman

U svojoj ranoj fazi, ovo pitanje može se tretirati sa skaliranjem zub ili korijen obrada. Naime, vaš stomatolog će eliminirati računa i da će očistiti područje ispod linije desni.

Ipak, ako se ne liječi na vrijeme, jedino rješenje može biti operacija, kako bi se regeneriše izgubljenog zuba kostiju i tkiva, za smanjenje dubine, mekih tkiva graft regeneraciju, itd

Međutim, možete pokušati nekoliko prirodnih domaće načina da se tretiraju ovo pitanje, i da se izbegne operaciju. Ipak, posebno u slučaju teške guma infekcije, morate se obratiti stomatologu prije nego što počnete da koristite neki alternativni tretman.

Sljedeći prirodnih lijekova s ​​jednostavnim bilja i začina, u kombinaciji s pravilnom oralne higijene i metode poput nafte vuče, pomoći će vam rasti natrag svoj udaljavaju desni:

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima čudesan zdravstvene prednosti, a to je bogat izvor antioksidansa koji riješi slobodnih radikala koji mogu dovesti do paradentoze.



Također sadrži katehine, snažan antioksidans koji tretira bilo paradentoze, jer jača vezu između zuba i desni, i to će smanjiti desni otok zbog snažan anti-upalni svojstva. Sve što trebate učiniti je da se redovno popiti šolju ovog čaja ujutro.

Aloe vera

Ova popularna i izuzetno korisna biljka najčešće se koristi za njegu kože, zbog svoje izuzetne popravak i anti-upalni efekte. U slučaju povlači desni, zbog svojih antibakterijskih svojstava, Aloe Vera će tretirati upale, popraviti oštećeno tkivo i sprečavaju infekcije.

Upotreba: Koristi Aloe vera kao ispiranje usta. Miješati sa malo vode i ispirati grlo sa njim nakon pranja teeth.Also, možete primijeniti aloe vera gel nakon čišćenje koncem i četkanje, i prati zube još jednom s njim za 3- 5minutes.Afterwards, isperite dobro.

ulje povlačenjem

Ovo je najbolji lijek za ovaj problem. To je najefikasniji za zarastanje šupljine, ali ima pozitivan efekat u prevenciji druge oralne bolesti kao dobro.

Ova metoda daje snažan anti-upalni efekte, eliminirati toksine i kuge depozita. Osim toga, susamovo ulje stvara zaštitni sloj preko zuba kako bi se spriječilo gomilanje kuge.

Potrebno je da je toplo, ipak, da ne bude vruće. Koristite ga za ispiranje usta nakon četkanja zuba. Ispiranje i ispirati grlo za 30 sekundi do 1 minute, kako bi se navikne na okus. Postepeno povećavajte dok ne možete učiniti za 15-20m minuta.

Kokosovo ulje je također velika u ovom slučaju, jer ti će ublažiti bakterijske infekcije kao glavni uzrok bolesti, to će spriječiti propadanje zuba, leči usne šupljine i pomoći da raste nazad udaljavaju desni.

Operite usta s njim nakon pranja zuba. Možete početi s minut ili dva, a postepeno povećava do 20 minuta.

eukaliptus

Eukaliptusa ima brojne zdravstvene prednosti. Ipak, eterična ulja imaju još izraženiji i jači efekt od bilja, tako da je njegova eteričnog ulja učinkovito se bori protiv bakterija i klica u ustima, kao i sve vrste infekcija.

Također, uspješno smanjuje desni otoka. To je zbog moćne anti-upalno djelovanje, ali ne zaboravite da ga razrijediti vodom prije upotrebe, jer to može biti vrlo jak.

Razrijediti 1 ili 2 kapi eukaliptusa eteričnog ulja u 1 ili 2 žlice vode. Potopite četkicu za zube u ulju i primijeniti ga na desni. Nježno masirajte kako bi se tretirati i spriječiti udaljavaju desni.

mira

Trebat će vam smolu iz Myrrh stabla. To smola iz Myrrh stablo je izuzetno efikasna metoda za liječenje bolesti usta i pitanja guma. Osim toga, to će uspješno završiti recesije desni i da će spriječiti daljnje štete.

Ako imate smolu, slomi ga kako bi prah, ili jednostavno možete koristiti već u prahu miro. Miješati sa vodom pripremiti pastu i nanesite ga na desni. Masaža za nekoliko minuta.

ulje klinčića

Ovo ulje se često koristi u slučaju zubobolje. Klinčića ulje bori protiv svih vrsta klica, bakterija i bolesti u ustima. takođe ublažiti otekline i ima čudesan anti-upalni svojstva. Trebalo bi da je klinčić nakon obroka kako bi se ublažila upala. To će vam pomoći da riješi neugodnog daha.

Koristite 1-2 klinčića ulje kapi za masažu desni. Ponovite ovo tri puta u toku dana.

Imajte na umu da u slučaju liječenja krvnih ugrušaka, obratite se lekaru kako bi ga se konsultuje o primjeni metoda ulje klinčića.

0 komentari