petak, 26. veljače 2016.
PILETINA SA SUVIM VRATOM I KAČKAVALJEM
Kada vam dolaze iznenadni gosti nešto brzo i jednostavno a prelepog ukusa.
Sastojci
Sastojci
pileće belo meso po potrebi
suvi vrat ili slanina po potrebi
šnite kačkavalja po potrebi
1 kisela pavlaka
Priprema
1.
Piletinu izrezati na šnicle.
2.
Tako izrezane šnicle poređati u podmašćen pleh pa na svaku šniclu staviti po parče suvog vrata ili slanine (po potrebi, u zavisnosti od veličine šnicle, može se staviti i više komada).
3.
4.
Preko suvog vrata poređati šnite kačkavalja.
5.
6.
Na kačkavalj staviti kašičicu ili dve pavlake pa razmazati.
7.
8.
Pleh prekriti alu folijom koju viljuškom izbušite na par mesta. Peći na 200C 20 minuta pa skinuti foliju i peći još 15-tak minuta da se uhvati fina korica.
0 komentari