petak, 12. veljače 2016.
PILETINA PRSTE DA POLIŽEŠ
Sastojci
4-5 komada piletine
1 velika glavica crnog luka
1 manja glavica crvenog luka
4-5 čena belog luka
so
biber
senf Dijon
ulje
bosiljak
ruzmarin
Priprema
1.
Crni i crveni luk isecite na kolutove i stavite u nauljanu posudu. Preko crnog luka, pospite sitno seckan beli luk ali da bude ispod mesa. Usoljenu i pobiberenu piletinu dobro izmažite senfom. Preko pospite ruzmarin i bosiljak (dobro bi bilo da odstoji piletina ,
najmanje sat vremena taka izmarinirana da proprimi ukuse pa posle na pečenje) . Piletinu stavite preko luka. Ako komadi imaju kožicu, stranu sa kožicom stavite dole. Dodajte još malo ulja i nalijte vodom, manje od debljine malog prsta. Peći u rerni na 200 stepeni i voditi računa o vodi da skroz ne ispari. Na pola pečenja, okrenuti komade kako bi se strana sa kožicom dopekla
0 komentari