petak, 12. veljače 2016.

PILETINA PRSTE DA POLIŽEŠ




Sastojci
4-5 komada piletine
1 velika glavica crnog luka
1 manja glavica crvenog luka



4-5 čena belog luka
so
biber
senf Dijon
ulje
bosiljak
ruzmarin

Priprema
1.
Crni  i crveni luk isecite na kolutove i stavite u nauljanu posudu. Preko crnog luka, pospite sitno seckan beli luk ali da bude ispod mesa. Usoljenu i pobiberenu piletinu dobro izmažite senfom. Preko pospite ruzmarin i bosiljak (dobro bi bilo da odstoji piletina ,


najmanje sat vremena taka izmarinirana da proprimi ukuse pa posle na pečenje) . Piletinu stavite preko luka. Ako komadi imaju kožicu, stranu sa kožicom stavite dole. Dodajte još malo ulja i nalijte vodom, manje od debljine malog prsta. Peći u rerni na 200 stepeni i voditi računa o vodi da skroz ne ispari. Na pola pečenja, okrenuti komade kako bi se strana sa kožicom dopekla

0 komentari