nedjelja, 14. veljače 2016.
NAJBOLJE KREMPITE 7+7+7 OVAKO SE ZOVU JER SVE IDE PO 7
Sastojci
Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica oštrog brašna
3 žlice mlake vode
Preljev
1 dl mlijeka
malo ruma
Krema
7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1 žlica gustina
8 dl mlijeka
250 g margarina
1 kesica šlag pjene
50 g čokolade
Priprema
1.
Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
2.
Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.
3.
Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta.
Ostaviti kremu da se ohladi.
4.
Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
5.
Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.
0 komentari