četvrtak, 11. veljače 2016.

MAKEDONSKA POGAČA - ZA 40 TAK MINUTA TOPLA UKUSNA POGAČA NA STOLU



SASTOJCI
150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
3 jaja
1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
1 šalica ulja


 
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
15 žlica brašna (oko 300 gr)
masnoća za pekač, ili papir za pečenje


 
PRIPREMA
U brašno umješajte prašak, sol, te izmrvite sir.

Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.

Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.
Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.

Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...

Dobra je topla ili hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka...

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari