subota, 27. veljače 2016.

EKSTRA ČOKOLADNE BUHTLE


SASTOJCI
500 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 Kvasac instant Dolcela
30 g kakaa
80 g maslaca
40 g šećera


 
1 Rum šećer Dolcela
1 jaje
oko 170 ml mlijeka
200 g Lino lade nougat


 
PRIPREMA
Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite.

Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto.

Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).

Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle.

U ruci malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino lade pa opet oblikujte kuglu.

Stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 - 20 minuta na toplom mjestu.

Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade.

Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari