subota, 20. veljače 2016.

DOMAĆA MAJONEZA BEZ KAPI ULJA I KUVANJA JAJA NAJZDRAVIJA VARIJANTA...



Moze se koristiti za sva jela, cak sam i rusku salatu radila s njom. Zdravija varijanta, odlicna zamjena!
Sastojci
2 tvrdo kuhana jajeta
2 dcl pavlake
1 kafena kasicica senfa



2 kasike soka od limuna, ili sirceta/octa
1/4 kasicice bibera mljevenog
soli i sitnog secera

Priprema
1.
Od kuhanih jaja koriste se samo zumanca (bjelance pojedite dok pravite ovu majonezu).
Viljuskom zgnjecite zumanca sto sitnije. Dodajte kasicicu senfa, soli prema ukusu, svjeze mljeveni biber i sasvim malo secera (radi balansa slatko slano). Izmijesajte!



Kasiku po kasiku dodavati kisele pavlake i mijesati sve skupa dok se ne zgusne. Na kraju dodati sirce/ocat (ili limunov sok) kap po kap.
Probajte, ako je potrebno dotjerati ukus, slobodno dodajte sto mislite da treba.
Ja sam sve radila mikserom. Laksi, brzi i kompaktniji ishod jer nema grudvica zumanjka.

0 komentari