subota, 30. siječnja 2016.

TOPLI SENDVIČI MOG DJETINSTVA



Ovaj recept je radila moja mama, i to su prvi topli sendviči koje pamtim, i još uvijek su mi naj draži. Zaboravite tostere, ovo je prava stvar!!
Sastojci
    2-3 dana stari kruh koliko stane na pleh
    1 jaje
    15 dag šunke
    malo pršuta (po želji)
    10 dag sira, najbolje tilzita jer nije jako mastan
    1 čašica jogurta


 
 1 žlica vrhnja (po želji)
    žličica Vegete
    malo soli
    origano
    peršun
    malo mlijeka za kruh (pola dubokog tanjura za juhu)

Priprema
    1.
    Upalite pećnicu na 200*C
    Pomiješajte sve sastojke osim mlijeka.
    2.
    Namastite pleh i kriške kruha s jedne strane lagano umočite u mlijeko. Tu polovicu stavite s donje strane. Filu ravnomjerno raspodijelite na sve kriške i stavite peći 10ak minuta, dok se jaja ne ispeku.
 Posluživanje



Najbolje je jesti vruće premda su i hladni fini, uz jogurt za večeru ili doručak ili same, a mi ih znamo jesti kao prilog mahunama, tikvicama i ostalim čušpajzima.
Ne moram naglasiti da to nestane u roku od 15 minuta ;-)

0 komentari