da
Grow Together Mentors Inspire Us In Life
Pokreće Blogger.

Archives

Latest Release

nedjelja, 17. travnja 2016.

Za svog sadasnjeg muza-Cover



Za svog sadašnjeg muža udala sam se iz koristi, stvarno je bogat i nema šta ne želi da mi pruži. Pre sam bila takva, nisam ga volela, čak sam ga par puta i prevarila.

Sad od kad je prošlo 5 godina našeg braka ja sam shvatila koliko je on divan čovek, koliko ga volim. Trudna sam i jedva čekam da mu kažem! Sada da ostane bez dinara volela bih ga najviše jer on to stvarno zaslužuje!
Vec-sam-bio-u-ranim-30im-Cover.png



Već sam bio u ranim 30im, siguran da sam već negdje usput upoznao ženu svog života i čekao sam čudo, ganjao neke stare drugarice. A onda sam primjetio nju. Prvi puta na njenom 17om rođendanu. Ja sam svirao sa bendom. Bila je simpa, onako smješkala se, posvetio sam joj to veče pjesmu, platio piće. Nakon toga ganjali smo se godinu dana, vruće-hladno, bila je na svakoj svirci i sve češće sam ju sretao. Bio sam lovina. Htjeli ili ne htjeli muškarci to priznati, mi volimo da barem nekad za promjenu budemo lovljeni.

Mi smo progovorili par riječi,neobavezno, ona hvaleći moju muziku, ja se zahvaljujući. Sve se svodilo na noći pune pogleda i osmijeha. Igrala je igru, gledala bi u mene i smijala se, a kada bih joj uzvatio, pravila bi se da ne primjećuje ništa. Volio sam to. Bio sam sluđen. Tih mjeseci sam najviše pisao. Sve za nju. I znate, sto puta sam htio napraviti prvi korak, ali čekao sam nju. I dočekao. Svirali smo ponovo na njenom 18om, prišla mi je i završili smo sami u stanu. Ukratko,danas nam je 7.godišnjica. Volim ju.
U_braku_sam_7_god.jpg

U braku sam 7 god,imamo dvoje dece, sve je bilo super do skoro, a onda sam se do ušiju zaljubila u kuma koji nas je venčao.

Stalno razmišljam o njemu, ne mogu da ga izbacim iz glave… Ne znam šta da radim, osećam da prestajem da volim muža.



Prije 6 dana sam rekao devojci da idem na hitan put i da se nećemo čuti redovno. Pitala me za razlog ali uspeo sam nekako da smaknem pogled i da je slažem.
Neposredno posle razgovora sa par drugova sam otišao na njeno selo, gde provodi dosta vremena i pored reke ispred njene kuće u veliku topolu sam sa društvom ugravirao našu sliku i ispisao najlepše provedene trenutke s njom. Ispod slike sam napravio mala vratanca koja kad otvori ima malu policu da izvuče, i u toj polici će da stoji verenički prsten.

Ovo sam napravio kao krunu naše veze koja traje već 4 godine. Sinoć sam se vratio, a sada ovo pišem jer ne mogu da je pogledam u oči što sam je slagao iako znam da sam to učinio za nešto veće, odradili smo profesionalnu stvar i nadam se da će da odlepi kad bude videla. Držite mi fige da sve prođe kako treba jer ujutro idemo na selo… :)



mirisne...mekane...sa jabukama i orasima!

SASTOJCI
tijesto
oko 500 gr brašna
1 vrećica instant kvasca
prstohvat soli



50 gr šećera
1 jaje
250 ml tople vode
70 ml ulja

nadjev
100 gr putera
150 gr šećera
po ukusu cimeta
3 jabuke
po ukusu sjeckanih oraha



preliv
100 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kašika otopljenog putera
3 kašike mlijeka

PRIRPEMA
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto,pa ostaviti na toplom oko 40 minuta.Otopiti puter.

Tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljati, pa premazati polovinom otopljenog putera. Zatim posuti cimetom, šećerom, pa preko naribati oguljene jabuke.

Preko jabuka posuti sjeckane orahe (može i bez oraha), pa zarolati.
Zarolano tijesto rezati na parčad,željene debljine.
Pleh premazati puterom, pa redati "rolatiće".

Prekriti i ostaviti na toplom još nekih pola sata. Posuti ostatkom otopljenog putera, pa peći na 180 C oko 25 minuta.

Sjediniti prah šećer, mlijeko, vanilin šećer i otopljeni puter u glatku smjesu. Preliti preliv preko vrućih rolnica.

Poslužiti tople!

Izvor:http://www.coolinarika.com/


Od svih kolaca koje sam spremala sa makom do sad ovo je moj najbolji i definitivno najomiljeniji kolac koji mi se svidio odmah nakon prvog zalogaja

SASTOJCI
Biskvit
180 g brasna
1 prasak za pecivo



130 g secera
1 vanilin secer
4 jaja (220 g)
180 g maslaca
150 g kiselog vrhnja
150 g mljevenog maka

Vanila krema
600 ml mljeka
1 kesica vanila pudinga
100 g secera,1 vanilin secer
30 g griza
140 g butera



Glazura
150 g cokolade
2 velike zlice ulja
i jos 100-150 g buter keksa
50 ml soka od narandze za prskanje tjesta (moze i drugi po zelji)

PRIPREMA
Pripremiti kalup (dublji 25x30 cm)oblozen sa papirom za pecenje.Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180°C
U dubljoj posudi maslac i secer pjenasto izmjesati toliko dugo da smjesa postane fina i pjenasta.

Sad dodavati jaja (ali ne sve odjednom,jedno po jedno cjelo vrjeme mjesati mikserom na najacoj brzini).
Kad ste dodali sva jaja sad dodati vrhnje i na samom kraju brasno pomjesano sa makom,praskom za pecivom i vanilinim secerom.Mjesati sad samo toliko da se svi sastojci fino sjedine.
Izruciti smjesu u pleh i peci 30-35 minuta (proba cackalicom).

Kad se ispece biskvit izbosti ga na vise mjesta sa cackalicom i porskati sa sokom (ako vise volite mozete porskati sa istom kolicinom zagrijanog mljeka) te sad poceti spremati kremu:
Mljeku dodati secer,puding prah,vanilin secer i zicom dobro izmjesati (dok je hladno jos) dodati tome sitno nasjecen buter i staviti na stednjak te kuhati cjelo vrjeme zicom mjesati ne na jakoj vatri.
Kad pocne da se zagrijava dodati griz i kuhati dok se pocne fino zgusnjavati,pojavljivati mjehurici.

Maci kremu sa stednjaka i odmah je jos vrelu usuti u pleh preko kore.
Odmah raspodjeliti preko buter kekse i premazati sa cokoladnom glazurom koju ste zajedno sa uljem istopili iznad pare.

Izovr;http://www.coolinarika.com/
NAJBOLJA LAZANJA

Ovaj recept pravim već 35 godina i još se nije desilo da nije bio obožavan!
Sastojci
CRVENI SOS
malo maslinovog ulja
1 veći luk
4 čena belog luka
250 gr svinjskog mesa
250 gr goveđeg mesa
1 šolja je 250 grama
1 tegla (1/2 kg) sosa od paradajza
1/2 šolje narendanih šargarepa



Vegete i bibera po ukusu
malo peršunovog lista – sitno iseckanog
BELI SOS (Bešamel)
4 kašike ulja
3 kakašike putera
2 kašike brašna
3 šolje mleka ili više ako treba
soli i bibera po ukusu
2 šolje narendane Mocarele ili sličnog sira (tipa Kačkavalj)
300 gr sveže Mocarele (dve ‘loptice’ pakovane u vodi)
1/2 šolje narendanog Parmezana za posipanje

Priprema
1.
U većoj šerpi, propržiti crni i beli luk. Dodati meso i šargarepe i dobro propržiti. Dodati sos od paradajza, začiniti i kuvati na laganoj vatri oko pola sata.
2.
Za beli sos, na ulju i puteru propržiti brašno, na vrlo niskoj temperaturi. Polako dodavati mleko, stalno mešajući. Dodati i začine, i kad se sve zgusne, dodati narendani sir.
Ako hoćete manje sira, slobodno smanjite količinu. Najvažnije je da znate da lazanje treba da budu sočne i nije bitno da imaju čvrsto držanje. Ovo nije gibanica!



3.
U pleh za pečenje, staviti red crvenog sosa. Preko toga prekriti listovima za lazanje. Zatim red belog sosa pa testo i red crvenog sosa. Naseći sveži Mocarela sir na kolutiće i tako prekriti crveni sos. Staviti preko svega još jedan red listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa. Odgore treba staviti malo soka od crvenog sosa, da beli sos nebi izgoreo. Kad je ispečeno – oko 1 sat na 180 stepeni, odgore staviti Parmezan i peći još 10 minuta.
4.
Prijatno!
Posluživanje
Pošto za ovo jelo treba dosta truda, ja uvek napravim duplu meru, jednu ispečem a drugu stavim u zamrzivač i bude odlično! Zamrzne se NE ispečeno, naravno. Dobro prekriti folijom da se lazanja u zamrzivaču ne osuši.
U mnogim receptima ćete videti da se listići lazanje prvo skuvaju, ali za to zaista nema potrebe. Ako nadjete sveže testo dovoljno je da se peče u rerni 1 sat, a ako koristite suvo testo (listove) treba 15-20 minuta duže.