ponedjeljak, 11. travnja 2016.

TORTA KRALJICA NIJE BEZ RAZLOGA DOBILA OVAJ NAZIV UVJERITE SE...



Kaže se da su torte kraljice kolača, a ova je kraljica torti. Recept sam dobila davno. Ako ima sličnih ja se unaprijed ispričavam, ali moje drage overice, kojima sam taj recept dala davnih dana znaju da nije prepisan.
Sastojci
BISKVIT
5 kom jaja
100 gr čokolade za kuhanje
2 žlice oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo Dolcela
100 gr maslaca ili margarina
100 gr kristal šečera
100 gr mljevenih lješnjaka ili oraha
2 kom vanili šečera Dolcela
KREMA



1 kutija krema za torte Dolcela
3,5 dcl mlijeka
110 gr maslaca ili margarina
150 gr čokolade za kuhanje
GLAZURA
100 gr čokolade za kuhanje
2 žlice tople vode
2 žlice ulja
60 gr maslaca ili margarina

Priprema
BISKVIT: Odvojiti bjelanjke i umutiti čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutiti sa šečerom i vanili šečerom, lješnjacima ili orasima, otopljenom čokoladom, brašnom, pecilnim praškom. Pjenasto umutiti maslac – margerin i dodati u smjesu. Na kraju dodati snijeg i rukom izmiješati da ne padne.



OBAVEZNO TIM REDOM. Podijeliti smjesu na tri dijela i peći jednu po jednu koru u zagrijanoj pećnici na 180 ° 10-12 minuta Može se i cijela količina peći u jednom velikom protvanu pa rezati na tri trake. KREMA: Umutiti kremu u hladno mlijeko, dodati 100 grama omekšale čokolade i maslac pa sve zajedno smiksati. Na kraju dodati još 50 gr čokolade isjeckane na komadiće. Premazati preko ohlađenih kora. GLAZURA: Sastojke zajedno otopiti na pari dok se ne sjedine. Ostaviti kojuminutu da se masa malo ohladi i preliti preko torte






0 komentari