utorak, 5. travnja 2016.

TOKSINI KOJI UNIŠTAVAJU VAŠU ŠTITNJAČU I JEDNO NEVJEROVATNO ZDRAVO PIĆE KOJE LIJEČI TO!

Screenshot (57)

Štitne (žlijezda) je endokrini žlijezda koja se nalazi odmah ispod grkljana, u prednjem dijelu vrata na obje strane traheje. To okružuje traheje sa prednje i sastoji se od dva režnja formiranja dva krila pridružio međusobno srednjeg dijela-tjesnac.

Ova žlijezda liči na tvornicu koja koristi jod za proizvodnju tiroidnih hormona koji reguliraju metabolizam, promovira rast i imaju utjecaj na druge važne funkcije u tijelu.

Međutim, rad štitnjače može biti pod uticajem brojnih faktora, što može uzrokovati razne problematična pitanja. Naime, na primjer bolesti štitnjače radi blizu epidemije u našoj zemlji, a najviše pogođene žene.

Srećom, možemo smanjiti rizik od razvoja komplikacija smanjenjem naše izloženosti toksičnim jedinjenja. Međutim, sedam od ovih spojeva su uobičajene u našim domovima, a mi ih redovno koristi:

pesticidi


 
Prema jednoj studiji, oko 60% od pesticida koji se koriste svakodnevno može eventualno utjecati na proizvodnju štitnjače je hormona. Pokazalo se da pesticidi i uništavanje korova su dokazano smanjuje funkciju štitnjače i povećava otpornost na gubitak težine.

plastika

Plastika je općenito štetan za cijelu naše zdravlje i tijelo, uključujući i štitne žlijezde. Plastične boce objaviti kemijske, antimon, što je samo jedan problem. Istraživanje koje je sproveo Univerzitet u Kopenhagenu otkrili da nivo antimona nalaze u sokovima u plastične boce su 2,5% u odnosu na nivo smatrati sigurnom. Osim toga, BPA i ftalati značajno smanjiti funkciju štitne žlijezde, kao i.
brom

Brom se nalazi u gotovo sve, od bazena za čišćenje do neke vrste hrane, a istina je da je izuzetno toksičan za štitnjače. Čak i zdravi pacijenti mogu često su povećane razine ove supstance u njihovim tijelima.

Perhloratni

Ovaj je proizvod otpada po avione i rakete goriva. Prema CDC, utvrđeno je u vodu koja se koristi za naše voće i povrće, pa čak iu našoj vodi za piće, tako da gotovo svi od nas ozbiljno izložena njegovog štetnog utjecaja.

soja

Soja protein je utvrđeno da neutrališe štitnjače peroksid. Sadrže fitoestrogene, koji ometaju funkciju ovog žlijezde jer blokiraju lučenje hormona štitnjače, i sposobnost tijela da koristi jod.

halogeni

Halogeni uključuju fluorida i klorida, koji sprečavaju normalnu funkciju štitnjače. Pretjerano izlaganje halogena dovodi do prekida Jod transport, i oni se apsorbuju putem hrane, vode, pa čak i okoliš.

fluorid

Tokom prve polovine 20. stoljeća, fluor zapravo propisana u malim proporcijama 2-5 mg dnevno u periodu od mjesec dana, kako bi se liječenje hipertireoze. Osim toga, 70% od vodovoda u Sjedinjenih Američkih Država sadrži fluor, koji pomaže u sprečavanju zubni karijes.

Mi ćemo vam ponuditi recept nevjerovatan prirodni napitak koji će se boriti off uvjetima štitnjače i poboljšati cijeli zdravlje.

recept

Sastojci:

1/4 žlica tla đumbira
1/2 kašičice cimeta
3/4 čaša ceđenih soka naranče (oko 3 narandže)
1/4 čaša ceđenih limunovog soka (oko 1-2 limuna)
1 čaša od 100% sok od brusnice (nezaslađen)
1/4 žlica tla muškatni oraščić
7 čaša pročišćene vode
Način pripreme:

Kuhati vodu, smanjiti topline i dodati sok od brusnice, đumbir, cimet i muškatni oraščić uz mešanje. Dobro promiješati i pustiti mješavina krčkati za 20 minuta.

Zatim, neka mješavina ohladi na sobnoj temperaturi. Kada cool, dodajte sok od naranče, sok od limuna i neke kockice leda. Sada možete uživati ​​u izuzetno zdrav napitak i spriječiti sva pitanja štitnjače!

 

Izvor: narodnameidcina.info

0 komentari