petak, 15. travnja 2016.

PITA SA MESOM! INACE, RECEPT SAM PRE MNOGO GODINA DOBILA OD MAME MOGA KUMA..



SASTOJCI
Potrebno je
800 gr tankih kora za pitu
500 gr mlevenog mesa (moze junetina, svinjetina, mesano)
750 gr praziluka
4 jaja
1 kisela pavlaka
200 ml ulja
400 ml vode


 
1 prasak za pecivo

PRIPREMA
1.
Praziluk iseckati i izdinstati na malo ulja, a zatim dodati mleveno meso. Ako meso ostane malo krupnije, izgnjeciti ga viljuskom i tako skroz usitniti. Fil posoliti i pobiberiti po zelji, a moze da se doda i malo Zacina C.
2.


Kada se fil ohladi, redjaju se kore. Svaka kora se prska uljem i vodom u kojoj je razmucen prasak za pecivo, a fil od mesa ide na svaku cetvrtu koru. Kada se utrosi sav fil, odozgo idu cetiri kore. U zavisnosti od broja kora, izmedju mozete da stavljate i po tri kore i fil, ali je bitno da na pocetku i kraju budu po cetiri kore.
3.
Kada slozite pitu, isecete je na kockice, a zatim polijete sa smesom od 4 jaja i jedne pavlake. Sipajte polako, tacno iznad mesta kuda ste rezali pitu, a zatim nozem razmaknite malo izmedju kora, da se smesa lepo upije u pitu.
4.


Kada je pravim, obicno je napravim uvece, ostavim je u frizideru, pa je ujutru pecem, ili ako uvece imam goste, spremim je ujutru, pa stoji do pred pecenje. Tako se svi sastojci lepo sazmu i pita bude lepa i socna.
Posluživanje
Praziluka kupim obicno kilogram, pa dok ga ocistim od pera i prvih slojeva, ostane 750 gr, a moze i manje da se stavi, ali ne manje od 500 gr.

  Jos jedna slika
Ukoliko neko ne voli praziluk, moze da se pravi i sa crnim lukom, ali njega ide 500 gr.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari