ponedjeljak, 4. travnja 2016.

OVO JE PRAVA UMJETNOST: Probajte žandar baklavu nad baklavama!

356858

Za nju kažu oni koji su probali da je dosta bolja od klasične baklave.
Sastojci
Jufke:
 6 dkg maslaca
 1 jaje
 brašna po potrebi,te
 masnoće za začin



fil:
 1/4 kg  slatkog kajmaka
 1/4 kg oraha
 oko 2 dcl mlijeka

Priprema
Zamijesi se tijesto i rasuču 2 jufke. Jufke se srolaju na oklagiju ako da se naprave cijevi od tijesta i ostave sušiti preko noći.
Suhe jufke se svuku sa oklagije, izrežu na komade dužine 10-12 cm, slože u zamašćenu tepsiju i peku, okrećući u tepsiji da porumene sa svake strane.



Pripremi se fil od slatkog kajmaka i mljevenih oraha kuhanih u mlijeku. Pripremi se i šerbe.
Kada je jufka pečena, zalije se šerbetom, ohladi, a onda filuje.

0 komentari