nedjelja, 3. travnja 2016.

MOJ OMILJENI SOS...UKUSNO I LAGANO JELO...KAKO PRIPREMITI



Ako želite pripremiti neobičan sos, obratiti pažnju na tradicionalni grčki sos- Tzatziki. Neverovatno ukusno i lagano jelo, i jednostavno za pripremu.
Tzatziki, veoma popularan sos grčke kuhinje, koji  neverovatnom brzinom stiče poštovaoce i kod nas. Sos je zaista ukusan: ima odličan osvežavajući ukus i pikantnu aromu.
Može se poslužiti kao posebno jelo, ili kao sos za meso, povrće ili krompir. Možete ga jedostavno jesti i sa hlebom.

Biće potrebni sledeći sastojci:
– 1 krastavac



– 250 ml gustog (punomasnog) jogurta
– 2 čena belog luka
– 1 kafena kašičica maslinovog ulja
– 1-2 kafene kašičice soka od limuna
– 20 gr mirođije
– so i biber po ukusu

Priprema:
Krastavac operite, oljuštite i sitno narendajte.
Da sos ne bude suviše tečan, ocedite sok od krastavca, možete kroz gazu.
Da sos ne bude suviše tečan, ocedite sok od krastavca, možete kroz gazu.



Sitno iseckajte beli luk ili ga propustite kroz presu za luk.
Mirođiju operite, osušite i sitno iseckajte. Sve promešajte.
Dodajte jogurt, maslinovo ulje i sok od limuna. Posolite i pobiberite.
Pre posluženja sos ohladite u frižideru.

0 komentari